...

KATERI MODEL COPATA IZBRATI?

On ter Saucony izdelujeta copate za vse vrste teka, hoje ali prostega časa, zato je najprej potrebno določiti namen uporabe, teren, količino teka, pomembna je tudi teža tekača… zato se je najbolje posvetovati z našimi prodajalci.

ALI SO COPATI PRIMERNI ZA RAZLIČNE VRSTE STOPAL?

Ena pomembnejših značilnosti On copat je, da imajo prav vsi spominsko peno CloudTec® kar pomeni, da ni pomembno ali ste pronator, supinator ali pa je vaše stopalo nevtralno. CloudTec® poskrbi, da se bo copat že po nekaj pretečenih kilometrih, nežno spoprijateljil z vašim stopalom in vam zagotavljal mehak pristanek in eksploziven odriv za neskončen užitek pri teku. Prav tako je tehnologija v Saucony copatih skozi leta zelo napredovala. Trenutno imajo več različnih modelov z različnimi posebnostmi in funkcionalnostmi. Izkoriščajo več različnih tehnologij, zato imajo zagotovo tudi par, ki ustreza točno vašemu stopalu!

ZAKAJ IZBRATI CEP KOMPRESIJSKE NOGAVICE?

Vsaka celica v človeškem telesu potrebuje energijo v obliki kisika, kar poteka preko krvi. Boljša je cirkulacija krvi v žilah, bolje so mišice preskrbljene s kisikom. Ravno to je naloga kompresije – boljša prekrvavitev, pri čemer je potrebno poudariti, da niso vse vrste kompresije enake.

Športne kompresijske nogavice CEP so ene redkih, ki pri gležnju zagotavljajo večjo kompresijo kot pod kolenom, kar pomaga krvi, da se zaradi vleka gravitacije po venah lažje vrača v srce ter istočasno s pomočjo kapilar zmanjšuje količino laktata in ostalih odpadnih snovi v telesu.

Zunanji pritisk kompresijske nogavice namreč zoži veno in venske zaklopke lahko spet opravljajo svojo funkcijo. Zaradi teh dejstev vam pri športnih aktivnostih in regeneraciji ter vsokodnevni hoji priporočamo nošenje kompresijskih nogavic CEP.

Na vrh