Ljubljanski maraton s svežimi novostmi

Letošnji ljubljanski maraton, ki bo potekal 22. oktobra, prinaša kar nekaj sprememb za tekače in obiskovalce. S povečanim številom prijavljenih tekačev, ki trenutno šteje čez 12.600, so organizatorji prepoznali potrebo po večjem in bolj dostopnem startnem mestu. Tako bo startna črta postavljena na ploščadi Ajdovščina, medtem ko bo prevzem štartnih številk v Areni Stožice, kjer bo zagotovljeno tudi zadostno število parkirnih mest.

Glede na rast popularnosti tekaških dogodkov je vodja maratona, Barbara Železnik, izrazila navdušenje nad tem, da maraton še naprej ostaja v srcu prestolnice. Kljub spremembi startne lokacije, se bo cilj tekačev še vedno nahajal na tradicionalnem mestu – Kongresnem trgu.

Poleg tega bodo v četrtek, 19. oktobra, odprli sejem Tečem, tekaški program pa se bo začel v soboto, ko bodo svoje moči preizkusili otroci in mladi. V nedeljo se bodo tekači podali na razdalje 10, 21 in 42 km, ter tudi kolesarji na ročni pogon na 21 km. Poudariti je treba, da bo tek na maratonski razdalji štel tudi za državno prvenstvo.

Navdušenci teka lahko pričakujejo tudi spremembo trase za 10 km in večje število navijaških točk. Za domače tekače so organizatorji pripravili posebno presenečenje, saj so na maraton povabili več kot 30 najboljših slovenskih tekačev, glede na rezultate letošnjih tekov in prejšnjega maratona.

Poleg vsega naštetega organizatorji pod geslom “Gremo v Ljubljano” po Sloveniji organizirajo skupinske teke za preverjanje pripravljenosti na 10 km. Spletni tekaški center pa v sodelovanju s Primožem Kališnikom nudi nasvete glede tekaških rezultatov, izbire opreme in zdravstvenih vidikov teka.

V okviru maratona poteka tudi dobrodelna akcija, kjer se zbirajo sredstva za Zavod Zlata pentljica. Do sedaj je bilo zbranih že okrog 10.000 evrov, ki bodo namenjeni nakupu tekaške proteze za člana omenjenega zavoda.

V duhu Ljubljanskega maratona smo se odločili, da Vam omogočimo nakup On Running obutve po najboljših cenah do sedaj!

obutve po 30% znižani ceni, kar je največji popust na celotno zalogo On Running obutve, ki smo ga kadarkoli imeli.

Znižani so tudi najnoveši modeli!

Vso zalogo najdete tukaj.

P.S.
Interakcije na naših FB in IG računih vas avtomatsko kvalificirajo za prejem brezplačnih daril in popustov (15. oktobra 2023 podarjamo 5 majic, objavlenih na socialnih omrežjih), poleg tega večkrat letno podarjamo tudi športne in vsakdanje copate!

Leave a comment